Viikonloppu vesillä – ja vedessä

Loppukesästä iski pakkomielle: On päästävä wakeboardaamaan! Olen harrastanut koko pienen ikäni lautailulajeja asfaltilla ja lumella, mutta vesielementti oli vielä suurilta osin korkkaamatta. Vuosi sitten kokeilin ensi kertaa vesilautailua Tallinnan läheisyydessä sijaitsevassa Battery wake parkissa Harkujärvellä. Nyt kuitenkin iski kuume päästä veneen perään roikkumaan ja taktisilla chatti-iskulla olenkin saanut yhdistettyä vesiurheilun vanhoja tekijöitä ja sopivankokoisten veneiden omistajia samaan aikaan vesille.

Varsinainen wakeboardaus on kuitenkin jäänyt erilaisten siteettömien lautojen varjoon, osin välineiden puutteesta johtuen. Lauantain sessiosta ottamissani kuvissa näkyy Nobilen kite-surf -skimihybridi, ja matkassa oli myös mukana kotimaisen Uitto boardsin skimboard, joka lienee ainoa laatuaan – siihen kun on kustomoitu wake-evät pidon lisäämiseksi. Ensikokeilun jälkeen on todettava, että liukas se silti on: Osaavampi kaveri pyöritteli itseään useita kertoja ympäri vedessä. Lauta soveltuu paremmin matalissa vauhdeissa kikkailuun kuin vauhdikkaaseen kruisailuun.

Motonetin neljänkympin märkäpuvulla on pärjännyt 14-16 -asteisessa vedessä mainiosti, kun lisää vielä jalkaan vesiurheiluun tarkoitetut neopreenikengät.

Narun perässä roikkuvan kaverin kuvaaminen on periaatteessa aika helppoa, koska etäisyys pysyy melko samana, eikä vedessä ole muita häiriötekijöitä. Veneen keikkuminen ja heiluminen onkin sitten toinen asia. Katse on suunnattuna taaksepäin, eikä aaltoja näe. Sarjaa kuvatessa saa pitää melkoisesti varaa vetäjän ympärillä, koska kamera pomppii väkisin ylösalas. Kosteudesta en ole ollut kauhean huolestunut, eikä kamera ole ollut laukkua kummemmassa suojassa. Toki kannattaa katsoa, että vetoketjut ovat kiinni, kun kamera on säilössä, ettei isompi aalto pääse yllättämään.

Sunnuntaina lähdimme hitusen isommalla porukalla ja veneellä grillipiknikille Gåsgrundetiin joka sijaitsee Espoon saaristossa, ja johon pääsee myös saaristoveneillä. Mukana reissussa oli myös parin viime vuoden aikana suureen suosioon noussut SUP-lauta, jolla kolme ensikertalaista pääsi jalat vapisten melomaan. Mainio peli, varmasti vielä hauskempi peli kesähelteillä!

This entry was posted in Uncategorized.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*