Kasvatettu Töölössä

Töölöläinen päiväkoti Onnimanni vietti elokuussa 40-vuotissyntymäpäivään. Päivä alkoi leikkipuisto Taivallahden, tuttavallisemmin Taiviksen, pihasta. Sekä vanhemmat että lapset pääsivät juoksemaan kunniakierroksia ja tutustumaan kaaoksen rajamailla kulkevaan leikkiin, jossa räyh-räyhit muuttavat piip-piippejä räyh-räyheiksi, ellei ambulanssi pelasta räyh-räyhiä takaisin piip-piipiksi – ja niin edelleen. 😀

Varsinaiset juhallisuudet vietettiin Onnimannin pihalla, jonne oli saatu pystytettyä niin kahvilaa kuin pomppulinnaa. Alemmas pihalle viritetystä teltasta kuultiin päivän mittään musiikkiesityksiä päiväkotilaisten vanhempien Onnimanni-orkesterilta, ja viralliset aloitussanat tapahtumalle lausui Helsingin yliopiston varhaiskasvatuksen dosentti Marjatta Kalliala. Ohjelmassa oli myös Heikki Vienolan ja Jouka Valkaman upea tanssiesitys. Lapsille oli lisäksi tarjolla kasvomaalausta, pomppulinna, neppisrata ja tietysti kaikki muut Onnimannin pihan tarjoamat leikkifasiliteetit. Osan lapsista hiljensi hetkeksi harrasta kunnioitusta herättänyt pelastuslaitoksen letkuauto, joka oli saapunut paikalle esiteltäväksi.

Lähialueen yrittäjät olivat mukana tapahtumassa monipuolisesti, esimerkiksi korttelin toisella puolella toimiva mainio ravintola Sogno myi pizzaa, josta mahdollisesti saatavat voitot käytettäisiin päiväkodin hyväksi. Kaikenkaikkiaan syntymäpäivien tunnelma oli leppoisa ja naurun täyttämä, eikä edes viiden maissa kaatosateeksi yltynyt kuuro onnistunut laskemaan hymyileviä suupieliä alaspäin.

This entry was posted in Events, Helsinki, People and tagged , , , , , , , .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*